Ett enkelt sätt att låna pengar till tydliga villkor

Amortering är avbetalning på ditt lån. Ditt lån minskar när du amorterar och därmed sänker du dina räntekostnader för lånet. Du kan extraamortera på ditt lån när du vill hos oss utan någon extra kostnad.
Vi betalar ut godkända lån dagligen, men hur lång tid det dröjer innan pengarna finns på ditt konto beror på bankernas överföringstider, helgdagar och liknande. Normalt har du pengarna inom två bankdagar efter att din låneansökan har blivit godkänd.
När du lånar slantar av oss betalar du lika mycket varje månad – ett så kallat annuitetslån. I början betalar du alltså en större andel ränta och en mindre andel amortering, så småningom kommer det att bli tvärtom.
Grundkraven för att låna pengar av oss är att du ska vara skriven i Sverige, vara mellan 20-65 år, inte ha någon skuld hos Kronofogdemyndigheten och att du inte redan har ett lån hos Slantar.

Om du råkar missa en inbetalning rekommenderar vi dig att betala så snabbt som möjligt, ett par dagar efter förfallodagen skickar vi en påminnelse och då tillkommer avgifter som läggs på ditt lån. Mer om vad som gäller kan du läsa i våra allmänna villkor.

För att inte missa en inbetalning i framtiden kan du betala via Autogiro. Då sköts dina betalningar automatiskt genom att månadsfakturans belopp dras varje månad från ditt bankkonto. Logga in på Mina Sidor för att ansluta dig.

Om vi saknar betalning under en längre tid kommer ditt lån sägas upp hos oss och skickas vidare till ett inkassobolag. I nästa steg kan ditt ärende skickas vidare till Kronofogden. Vart och ett av dessa steg kostar en del pengar. Betala i tid så slipper du dessa kostnader.

I vissa fall kan vi lägga upp en ny avbetalningsplan, kontakta oss i tid så kanske vi kan hjälpa dig.

Varje månad kan du se din faktura på Dina sidor. På den står hur mycket du (som minst) ska betala och vad du betalar för. Självklart skickar vi också ett mejl med fakturan och påminner dig om att logga in för mer info.

För att ansöka om autogiro loggar du in på Min sida. Ange att du vill koppla ditt kontonummer till autogiro. Det tar sedan ett par dagar innan vi får svar på om autogiromedgivandet blivit godkänt och vi kan dra betalning för dina fakturor.
Det är viktigt för oss (och för dig) att du inte lånar mer än du kan betala tillbaka. Därför kontrollerar vi din kreditvärdighet. Vi gör det dock inte via UC utan via företaget Bisnode. 

Skulle du ha en betalningsanmärkning är det i vissa fall möjligt att få lån i alla fall, så länge skulden är reglerad. Du får alltså inte ha någon aktuell skuld hos Kronofogdemyndigheten

Du betalar bara ränta för tiden du faktiskt lånar pengar. Vill du betala tillbaka snabbare är det bara att betala in mer. Varenda krona extra du betalar in går automatiskt till amortering av ditt lån. Och då blir förstås räntekostnaden lägre också.

Om du önskar lösa ditt lån i förtid innan hela betalplanen är slut ber vi dig kontakta oss. Vi skapar då en slutfaktura på exakt belopp du har kvar att betala.

Vi använder 365 dagar per år som räntedagar.
Eftersom månader har olika antal dagar kommer ditt räntebelopp variera lite från månad till månad. I våra prisexempel räknar vi en månad som 30 dagar.